Logo van Wonam

Van kantoorgebouw tot succesvol mixed-use community concept

"In Zandkasteel gebruiken we het Area of People platform om interactie en betrokkenheid onder bewoners te faciliteren. Dat ontlast mij als eigenaar om dat allemaal zelf in te regelen."

  • Zachte landing van nieuwe bewoners
  • Betrokken community met hoog thuisgevoel
  • Proactief en efficiënt communiceren met bewoners
Klantverhaal-Wonam - Zandkasteel-1-1
Data-icon
100%
Adoptie
Data-icon
87%
Persoonlijke betrokkenheid
Data-icon
44%
Sociale betrokkenheid
icon-3
8,7
Huurderstevredenheid

Mixed-use woonconcept met hoogwaardige woonervaring

Het Zandkasteel, ontwikkeld door Wonam en Zadelhoff, is een unieke transformatie van het voormalige ING-hoofdkantoor aan het Bijlmerplein in Zuidoost tot een mixed-use gebouw waar wonen, werken en ontmoeten samenkomen. Wonam wil huurders hier een hoogwaardige woonervaring bieden, met faciliteiten om een betrokken community te vormen. Hiervoor zochten ze een systeem voor communitybuilding waarmee ze ook efficiënt kunnen communiceren met bewoners en tickets kunnen afhandelen.

Bewoners-Zandkasteel-2

Een succesvolle start van een community

Wonam implementeerde het Area of People platform al voor de komst van de eerste bewoners voor een soepele start. Via de app konden ze alvast kennismaken, tips uitwisselen en hun verhuizing plannen. De grootste meerwaarde voor de woonmanager was de combinatie van gebruiksvriendelijke online communityomgeving en begeleiding door een community coach van Area of People. Bovendien kan Wonam met de datadashboards in real-time het thuisgevoel, de tevredenheid en betrokkenheid van bewoners monitoren. Hierdoor kunnen ze de resultaten van hun woonconcept meten en grip houden op de woonervaring in Zandkasteel.

Resultaten

icon-plus
Soepele start voor nieuwe bewoners

Dankzij het platform verliep de start van Zandkasteel heel soepel. Bewoners bevestigen dat het prettig was om via de app alvast kennis te kunnen maken met buren en elkaar vragen te kunnen stellen over de verhuizing via de communityfeed. Doordat de woonmanager vanaf het begin via het platform in direct contact stond met bewoners, kon ze tijdens de eerste maanden proactief informatie delen en reageren op problemen.

icon-plus
Hechte gemeenschap met veel activiteit
Zowel de woonmanager als bewoners geven aan dat het platform bijdraagt aan een hoge woonervaring. Dankzij het platform is een gemeenschap ontstaan waar mensen een goede onderlinge band hebben en elkaar om hulp kunnen vragen. Mensen gaan met elkaar uit eten, organiseren borrels, passen op elkaars huisdieren en delen spullen. De communityfeed, groepen en marktplaats worden dagelijks gebruikt door bewoners.
icon-plus
Efficiënte communicatie met bewoners
De woonmanager maakt veel gebruik van het ticketsysteem waarmee ze meldingen en vragen snel kan oppakken en doorzetten naar de juiste servicepartner. Ze vindt het handig dat ze via de communityfeed in één keer naar alle bewoners tegelijk kan reageren en belangrijke informatie kan verstrekken. Omdat ze directer in contact staat met bewoners, weet ze beter wat de behoeften zijn, waardoor ze proactiever kan handelen.
icon-plus
Inzicht in woonervaring en succes van woonconcept

De woonmanager geeft aan dat het platform een goede managementtool is waarmee ze de tevredenheid kan inzien en hoe lang tickets openstaan waardoor ze aannemers beter kan aansturen. Met surveys kan ze bewoners regelmatig om feedback vragen. De eigenaar vindt het prettig om beter inzicht te hebben in de impact van het woonconcept, zodat ze daarvan kunnen leren.

Het Area of People platform ontlast mij om de interactie en betrokkenheid onder bewoners te faciliteren. Daarnaast kunnen we hiermee efficiënt en proactief met bewoners communiceren. Via het platform kunnen we eenvoudig feedback vragen aan bewoners en het data dashboard helpt ons om onze impact inzichtelijk te maken. Zo weten we of onze inspanningen daadwerkelijk effect hebben.
Robert Kohsiek directeur bij Wonam
Gerard Kohsiek Directeur Logo van Wonam
Het Area of People platform maakt de woonervaring echt veel beter. Je ziet dat er echt een gemeenschap ontstaan is. Als woningmanager kan ik gemakkelijk alle bewoners in één keer bereiken, heb ik inzicht in de tevredenheid en hoe lang tickets openstaan, en kan ik aannemers beter aansturen. Het platform maakt mijn werk veel prettiger omdat het ervoor zorgt dat ik gemakkelijker en proactiever invloed kan uitoefenen.
Daphne Beens woonmanager Zandkasteel
Daphne Beens Woonmanager Zandkasteel Logo Reinvent
De app is een positieve manier om met onze buren in contact te komen, in tegenstelling tot Whatsapp- of Facebookgroepen die nogal eens een klaagmuur kunnen worden. Wij wonen hier nog niet eens twee maanden en hebben nu al een vaste kattenoppas! Ook is het fijn dat je weet wie de beheerder en de huismeester is en dat je die makkelijk kunt bereiken via de app.
Testimonial bewoners Zandkasteel
Maite en Ferguut Bewoners Zandkasteel