Logo van B Amsterdam.

Hoe B. Amsterdam de customer lifetime value verhoogt met Area of People

"Het platform stelt ons in staat gerichter te communiceren met onze members en verbinding te faciliteren tussen members, wat zorgt voor een hoge betrokkenheid en veel samenwerkingen."

  • Gerichter en efficiënter communiceren
  • Eenvoudig promoten van activiteiten en faciliteiten
  • Meer betrokkenheid en samenwerking in de community
B-amsterdam-2-1
Data-icon
1800+
Gebruikers
Data-icon
95%
Adoptie
Data-icon
8,7
Huurderstevredenheid

Verbinding faciliteren tussen members

B. Amsterdam is één van de grootste start-up hubs in Europa waarbij community centraal staat. Zij hebben community managers in dienst om een hoogwaardige service te kunnen leveren aan hun members. In een context waarin mensen meer hybride werken, realiseerde B. Amsterdam zich dat ze een digitale oplossing nodig hadden om de community te blijven ondersteunen en versterken. Een platform dat zowel fysieke als online ontmoeting kan faciliteren.

B. Amsterdam Community

Digitale hub voor een professionele community

B. Amsterdam koos voor het Area of People platform als digitale ondersteuning voor de community. Via het platform kunnen de community managers makkelijk informatie delen over acties, evenementen, faciliteiten en het reserveren van ruimtes zodat members beter op de hoogte zijn van wat er speelt. Via de app kunnen members makkelijk in contact komen met elkaar wat bijdraagt aan een hoge betrokkenheid. Via een koppeling kunnen gebruikers van The David (Achmea Real Estate) ook gebruik maken van faciliteiten wat zorgt voor een betere bezetting en verdere verrijking van de B. Community.

Resultaten

icon-plus
Gerichter informeren van members
De community managers geven aan dat ze via het platform members beter en gerichter kunnen informeren: "Via de communityfeed kunnen we berichten veel meer doseren en gemakkelijker activiteiten aankondigen. Het is ook handig dat je groepen kunt targeten waardoor members echt alleen de informatie krijgen die voor hen relevant is. We horen van members terug dat zij hierdoor veel beter op de hoogte zijn van alles wat er speelt in B. Amsterdam"
icon-plus
Minder tijd kwijt met communicatie
De community managers geven aan dat ze members niet alleen veel makkelijker kunnen bereiken maar er ook minder tijd mee kwijt zijn: "We waren veel tijd kwijt met onze nieuwsbrieven. Het is makkelijker om even een berichtje te plaatsen in de communityfeed. Daarnaast hebben we alerts ingesteld waardoor we meteen op de hoogte worden gesteld als er een reactie is. Zo kunnen we in minder tijd een grotere betrokkenheid realiseren."
icon-plus
Eenvoudig promoten van activiteiten
De kalender feature helpt de community managers om evenementen en activiteiten makkelijker te promoten en beheren: "Voorheen moesten we dat met nieuwsbrieven en posters doen. Via het platform kunnen members zich makkelijk aanmelden. Dat is veel gebruiksvriendelijker. Wij kunnen direct inzien hoeveel mensen zich hebben aangemeld en met één druk op de knop een herinnering sturen."
icon-plus
Hogere bezetting van faciliteiten
Faciliteiten zoals het restaurant en de padelbanen hebben een eigen pagina en eigen account in het platform waarvanuit zij rechtstreeks kunnen communiceren met members: "Zo kunnen we de faciliteiten in B. Amsterdam beter promoten en het verbetert de algehele servicebeleving van de faciliteiten aanzienlijk."
icon-plus
Meer betrokkenheid en samenwerking
Robin Slijkhuis van B. Amsterdam geeft aan dat het platform de betrokkenheid en samenwerking binnen de community aanzienlijk verhoogt: "Members kunnen eenvoudig contact leggen, waarbij ze via groepen kunnen verbinden op specifieke interesses. Het platform faciliteert daarnaast contact met bewoners in de omgeving, wat de waarde van de community verder vergroot."
icon-plus
Papierbesparing en circulariteit

Door het platform heeft B. Amsterdam minder fysiek promotie materiaal nodig, wat aansluit bij de hun duurzaamheidsdoelstellingen. Robin Slijkhuis: "We hoeven geen posters en flyers meer te drukken en via de marktplaats op het platform kunnen members oude spullen aanbieden wat bijdraagt aan de circulariteit."

Het Area of People platform helpt ons bij het verhogen van de customer lifetime value. We horen van members dat ze het fijn vinden om één plek te hebben waar ze alles kunnen vinden. We hebben meerdere panden en verdiepingen, dus zonder het platform zouden die members elkaar anders nooit spreken.
B. Amsterdam Community Robin Slijkhuis
Robin Slijkhuis Voormalig Head of Strategy en Business Development Logo van B Amsterdam.
Het is een super waardevol platform voor het eenvoudig en snel bereiken van onze community, maar ook het promoten van events en faciliteiten. We kunnen snel reageren op vragen van members en met specifieke groepen communiceren, waardoor we zorgen dat de juiste informatie bij de juiste mensen terechtkomt. Dit helpt ons om onze members tevreden te houden.
Jasmijn-Meeuwissen
Jasmijn Meeuwissen Community Manager
Ik gebruik de app dagelijks. Ik vind het fijn dat ik alle informatie op één plek heb en op de hoogte blijf van wat er speelt, welke activiteiten er zijn en wat members doen. Het is handig dat je members kunt benaderen via de app. Nu we van elkaar beter weten wat we doen is het makkelijker om elkaar leads door te spelen. Verder ben ik lid van de ‘boekenclub’ waar we tips en ideeën uitwisselen over te lezen of gelezen boeken.
Member B Amsterdam
Carolien Tijssen Member