Terug naar overzicht

Woonbedrijf en Area of People gaan studenten verbinden met app

11 juli 2024

Woonbedrijf en Area of People gaan studenten verbinden met app

Hoe zorg je dat studenten zich thuis voelen in een groot studentencomplex? Hoe bereik je als woningcorporatie een doelgroep die voornamelijk via digitale apps communiceert? In samenwerking met Area of People is Woonbedrijf gestart met een pilot bij community Haven in het nieuwe studentencomplex van Woonbedrijf op de TU/e-campus. Mirjam la Roi (Manager leefbaarheid en buurten van Woonbedrijf) deelt hoe Woonbedrijf door het inzetten op een digitale community voor studenten streeft naar een verbeterde woonervaring en welzijn voor deze groep.

 

Thuisgevoel creëren voor studenten

Woonbedrijf wil van de 735 studentenwoningen in Haven echt een woongemeenschap maken waar studenten zich thuis voelen. Volgens Mirjam vraagt dat van de organisatie om een andere mindset. Mirjam: “Een thuisgevoel creëren is meer dan het bieden van een woning en service. Als organisatie zijn we gewend om te werken vanuit onze dienstverleningsbril. We hopen in dit project veel te leren van de ervaringen van Area of People op het gebied van communitybuilding.”

 

Studenten makkelijker bereiken via een app

De huidige generatie studenten doet alles online en communiceert via apps. Het is dus een doelgroep die lastig is om te bereiken met bestaande communicatiekanalen zoals e-mail en telefoon. Mirjam: "De respons vanuit studenten is heel laag vanuit onze bestaande kanalen. We verwachten dat de Area of People app een beter communicatiekanaal is om deze doelgroep te bereiken." In de app kunnen studenten straks ook alle informatie over het complex en de dienstverlening van Woonbedrijf gemakkelijk vinden.

 

Sociaal contact digitaal faciliteren

Naast het verbeteren van de communicatie, wil Woonbedrijf ook onderzoeken of het Area of People platform studenten kan helpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Sociaal contact is een belangrijk factor voor het welzijn van studenten. Mirjam: “We hebben gezien bij een ander wooncomplex van ons op de campus dat studenten vrij anoniem naast elkaar leven en dat eenzaamheid echt een thema is. Vijftig procent van de studenten op de campus is internationaal. Zij hebben nog geen sociaal netwerk hier. We willen graag dat deze studenten zich snel thuis voelen, maar merken dat dit niet altijd vanzelf gaat."

 

Service en community op één plek

Haven wordt in augustus 2024 opgeleverd. Er zijn 366 groepshuizen waar de studenten faciliteiten delen met vier, zes of acht andere studenten. Via de app kunnen de nieuwe bewoners van het complex elkaar straks makkelijk vinden, spullen met elkaar delen en activiteiten organiseren. Mirjam: “Het verlaagt de drempel voor studenten om contact te leggen met elkaar en voor ons als Woonbedrijf is het een nieuw kanaal waarmee we met onze dienstverlening beter kunnen aansluiten op deze doelgroep.”

 

Over Woonbedrijf

Woonbedrijf geeft 70.000 mensen een plek om te wonen en er zijn 350 medewerkers werkzaam.

Deel pagina