Hoe onderhoud je een verticaal bos?


Met zijn 5.200 struiken en planten, 125 bomen en 70 meter hoogte is de Trudo Toren in Eindhoven het eerste verticale bos in Nederland en zelfs het eerste verticale bos ter wereld met sociale huurwoningen.

De woontoren biedt ruimte aan 125 woningen, elk voorzien van hun eigen volwassen boom (sommigen tot wel 6,5 meter hoog). Alle bomen, struiken en planten van de Trudo Toren zijn op jaarbasis goed voor 50.000 kilo CO2-absorptie en 13.750 kilo zuurstof.

Drie keer per jaar wordt er onderhoud uitgevoerd aan de bomen, struiken en planten door Du Pré Groenprojecten. Hiervoor hebben zij toegang nodig tot de balkons van de bewoners en dus is met ieder van hen afstemming nodig…

Maar hoe organiseer je zo’n ingewikkelde operatie op een zo efficiënt mogelijke manier? Door gebruik te maken van de hoge betrokkenheid van bewoners binnen het AREA of PEOPLE platform!

Partners van Trudo kunnen daarin via de afsprakenmodule rechtstreeks, zonder hulp van Trudo of hun beheerder, met bewoners zelf hun planning inrichten. En dat werkt in praktijk heel goed. Zo lukte het Du Pré binnen korte tijd met 98% procent van de bewoners een afspraak in te plannen voor het onlangs uitgevoerde onderhoud.

Trudo is een Eindhovense woningcorporatie die het vaak net even anders doet. Met bijzondere projecten, vernieuwende producten en grensverleggende initiatieven waarbij niet het vastgoed, maar de mensen die de ze huisvesten centraal staan.

Foto’s: Igor Vermeer en Winny Fast.

1. Eurosafe Solutions (2)

2. Eurosafe Solutions (1)

3. 022_Angela-_internet

4. Trudo Toren Winny Fast

5. Trudo Toren Igor Vermeer fotografie (1)

010_Halle-_internet

 

Verticaal bos Trudo Toren in Eindhoven. Hoe onderhoud je dat?