Terug naar overzicht

Habion: verbindend digitaal platform voor seniorencomplex de Vijverhof in Delft

5 april 2023

Bewonersbijeenkomst Vijverhof in Delft

In seniorencomplex de Vijverhof in Delft wonen 65-plussers zelfstandig en met veel plezier. Habion en Area of People zijn een pilot gestart om te onderzoeken hoe een digitale app kan bijdragen aan het optimaliseren van het woonplezier in de Vijverhof. Op de bewonersavond spreken we met Willeke Janssen van Habion en bewoners zelf over hun perspectief op een digitale community voor senioren.

 

Digitaal platform voor buren in seniorencomplex

Een digitale app voor oudere mensen? Hebben die wel een smartphone? "Mensen zijn weliswaar ouder, maar dat betekent niet dat ze digibeet zijn", aldus een bewoonster. Op elke tafel liggen meerdere smartphones. Het is niet bedoeling dat de app het offline contact vervangt, maar juist het offline contact stimuleert. Zoals een bewoonster het samenvat: “Het bord met alle activiteiten in de gang blijft, maar die komt óók in de app. En-en dus.” 

 

Optimaliseren van de woonbeleving

Habion is een pilot gestart om te onderzoeken of het Area of People platform kan ondersteunen bij het optimaliseren van de woonbeleving in het seniorencomplex. Willeke Janssen, conceptontwikkelaar bij Habion: “We hebben op meerdere locaties een Whatsapp groep waar zo’n 90 bewoners in zitten. Daar wordt behoorlijk wat afgeappt. We zijn blij dat we nu met het Area of People platform gaan werken. Daarmee kunnen we beter inspelen op de verschillende behoeften van mensen.” 

 

Samenwerken aan een thuis met Habion

De app biedt een veilige digitale omgeving waarin bewoners van de Vijverhof met elkaar kunnen communiceren. Willeke: “We waren echt al heel lang op zoek naar zo’n platform als Area of People. Ik geloof er heilig in dat dit de toekomst is. Mensen willen ertoe blijven doen. We kijken er naar uit om te starten met Area of People."

 

Samen waardig oud worden in een gemeenschap

Wat hopen bewoners met de app te kunnen doen? Bewoners geven aan dat ze het prettig vinden als ze via de app op de hoogte blijven van wat er speelt in de Vijverhof, activiteiten kunnen organiseren, hulp kunnen vragen en makkelijk toegang hebben tot de storingsdienst. Een app die hen ondersteunt bij het zorgen voor elkaar, zodat ze samen waardig oud kunnen worden.

Deel pagina