Habion: verbindend digitaal platform voor seniorencomplex de Vijverhof in Delft


Op een dinsdagavond zitten zestig bewoners van het seniorencomplex de Vijverhof in Delft in een versierde zaal te wachten tot het programma van de avond begint. In dit wooncomplex van Habion waar 65-plussers met plezier zelfstandig wonen, gaan Rens Huybregts en Philippe van Gorp straks toelichten wat de Area of People app voor de bewoners uit de Vijverhof kan betekenen.

Een digitaal platform voor verbinding in een seniorencomplex

Een bewonersapp voor oudere mensen? Hebben die wel een smartphone? Willeke Janssen, conceptontwikkelaar bij Habion: “We hebben op meerdere locaties een Whatsapp groep waar zo’n 90 bewoners inzitten. Daar wordt behoorlijk wat afgeappt. We zijn blij dat we nu met het Area of People platform gaan werken. Daarmee kunnen we beter inspelen op de verschillende behoeften van mensen.” Mensen zijn weliswaar ouder - of’ belegen’ zoals een bewoonster zelf grapt in de zaal - maar dat betekent niet dat ze digibeet zijn. Op elke tafel liggen meerdere smartphones.

Offline verbinding faciliteren met een mobiele app

Habion gaat het Area of People platform inzetten om de woonbeleving in het seniorencomplex te optimaliseren. Rens legt de bewoners uit hoe de Area of People app hen helpt bij het bouwen aan een veilige en sociale woonomgeving waarin bewoners gemakkelijk contact kunnen leggen met elkaar: een Micro-dorp. Het is niet bedoeling dat de app het offline contact vervangt, maar juist het offline contact stimuleert. Zoals een bewoonster in de zaal het samenvat: “Het bord met alle activiteiten in de gang blijft, maar die komt óók in de app. En-en dus.” 

Samen waardig oud worden in een veilige en verbonden gemeenschap

Volgende agendapunt is de 'actieronde' waarin bewoners in groepjes op A4’tjes mogen opschrijven wat ze in de Area of People app willen terugzien. Genoemd worden onder andere het organiseren van activiteiten, hulp kunnen vragen, weten wat er speelt, makkelijk toegang tot een storingsdienst. Één van de bewoners heeft opgeschreven: 'waardig oud worden door anderen tot hulp te kunnen zijn en te zorgen voor elkaar'. Op het volgende A4’tje staat: Ik wil de app proberen!

Samenwerken aan een thuis met Habion

Tot slot vraagt Rens of er vier of vijf bewoners zijn die verder met ons willen meedenken over de inrichting van de app. Direct gaan er zes enthousiaste vingers de lucht in. Willeke: “We waren echt al heel lang op zoek naar zo’n platform als Area of People. Ik geloof er heilig in dat dit de toekomst is. Mensen willen ertoe blijven doen. We kijken er naar uit om te starten met Area of People!” We hopen dat het Area of People platform bewoners uit de Vijverhof en beheerders van Habion gaat helpen samen te werken aan het thuis dat de senioren voor ogen hebben.

Habion_AreaofPeople

Meer weten over hoe de Area of People app woonbeleving kan verbeteren?

Neem contact met ons op