Terug naar overzicht

Area of People en jongerenhuisvester 1828 ondertekenen overeenkomst

26 januari 2024

Op de WOCODA 2024 tekenden jongerenhuisvester 1828 Groep en Area of People een intentieovereenkomst. Bewoners van 1828-vestigingen gaan gebruikmaken van het Area of People platform, wat bijdraagt aan het vormen van een actieve community binnen het co-living concept 1828.

 

Bouwen van een community

Het Area of People platform ondersteunt de jongeren bij het bouwen van een community waarin ze elkaar makkelijk kunnen vinden en helpen. Dankzij het platform kunnen de jongeren zichzelf makkelijker organiseren. Dit draagt niet alleen bij aan het succes en de aantrekkelijkheid van het woonconcept van 1828, maar levert ook positieve maatschappelijke impact op. Joan Ronner, co-founder & CEO van Area of People: "Het 1828 woonconcept illustreert waarom we er zijn. Ons platform ondersteunt de community en stimuleert actieve betrokkenheid van de jongeren, wat niet alleen bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van het woonconcept, maar ook aan de sociale verbinding en betaalbaarheid. Een hele mooie samenwerking."

 

Meetbare impact

De Area of People app biedt jongeren een laagdrempelige tool voor communicatie en samenwerking. Het meest waardevolle aspect van het platform is volgens Ernest van der Meijde, directeur van de 1828 Groep, is de meetbare impact. "Dankzij de data-inzichten uit het Area of People platform kunnen we de 1828-community makkelijk volgen en waar nodig bijsturen. We kunnen zowel de huurderstevredenheid als huurdersbetrokkenheid meten, waardoor je ook inzicht krijgt in de sociale impact.”


Start in 1828 Gouda

Het gebruik van het Area of People platform zal van start gaan in 1828 Gouda. Deze Goudse vestiging aan de Burgemeester Jamessingel krijgt 247 appartementen en enkele compacte flexibel te huren werkplekken en kantoorruimtes in het gebouw. De bouw start in het tweede kwartaal van dit jaar. Ook in Haarlem, Santpoort-Noord en Leidschendam zijn de plannen van 1828 in een vergevorderd stadium. Totaal behelst de samenwerking met Area of People circa 950 jongerenwoningen.

Onderwerpen
Deel pagina